Επίσημη Πρώτη για την Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας

Η Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. είχε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί μετα από πρόσκληση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,  κο Χρήστου Στυλιανίδη στα εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια Αττικής, σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022.

Από τις τρεις πρώτες ομάδες που εκπαιδεύτηκαν το εναρκτήριο αυτό τριήμερο, οι δύο αποτελούν ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας, κάτι που μας τιμά καθώς ένα μεγάλο βήμα για τον εθελοντισμό συντελείται και ένα όραμα της ομοσπονδίας πραγματώνεται.

Με τη λειτουργία της Ακαδημίας, αναβαθμίζεται και ενισχύεται ο ρόλος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στον μηχανισμό Πυροσβεσης κάτι που ταυτίζεται με τον πρωταρχικό ρόλο της Ομοσπονδίας.

Τα εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας (ΑΠΟΠ) πραγματοποίησε στις νέες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στα Βίλια Αττικής, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Christos Stylianides – Χρήστος Στυλιανίδης , παρουσία του Υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Βουλευτών, εκπροσώπων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημάρχων και εκπροσώπων της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων Εθελοντικών Οργανώσεων.