Θετική αξιολόγηση Ε.Ο. μέλη της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π.

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πώς από το σύνολό των ομάδων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία και συμμετείχαν στην διαδικασία αξιολόγησης του Προγράμματος Υποστήριξης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας 2022-2024 που υλοποιείται από το WWF Greece το Μ.Κ.Σ. Δεσμός – Desmos και το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση ( John S. Latsis Public Benefit Foundation ) και της Εθνικής Τράπεζας, 12 από αυτές επιλέχθηκαν να ενισχυθούν με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας κατάλληλων προδιαγραφών προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν αποτελεσματικά το σημαντικό έργο τους.

Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης που περιλάμβανε σειρά λειτουργικών και τυπικών κριτηρίων, επιτόπιες αυτοψίες στις εγκαταστάσεις τους, συνεντεύξεις με τους εκπροσώπους των Ε.Ο., καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την δράση τους, συντάχθηκε ένα σχέδιο ενίσχυσης που συμφωνήθηκε από κοινού με τα μέλη μας. Αυτό συνεπάγεται την βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των εθελοντικών οργανώσεων καθώς και την αναβάθμιση της ασφάλειας των μελών τους πριν από την έναρξη της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Παράλληλα, όλα τα μέλη μας συμμετείχαν στα εργαστήρια κατάρτισης που υλοποίησε το Higgs αυξάνοντας έτσι τις γνώσεις των εθελοντών στα αντικείμενα της πρόληψης και συμπεριφοράς δασικών πυρκαγιών, αλλά και της αποκατάστασης καμένων δασικών εκτάσεων. Ο μεγάλος αριθμός των Ε.Ο. που επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει τόσο το υψηλό επίπεδο των μελών της Ομοσπονδίας, όσο και της κρισιμότητας των περιοχών που προστατεύουν.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφ’ ενός κάλυψε σημαντικές ανάγκες των Ε.Ο., υποστηρίζοντας ευαίσθητους τομείς των δράσεων τους, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους εθελοντές το κίνητρο να συνεχίσουν το έργο τους, αποτελώντας έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της κρισιμότητας του ρόλου τους στον μηχανισμό του εθνικού συστήματος δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, συνεισφέροντας καίρια και στο έργο των αρμόδιων κρατικών φορέων.

Ευχαριστώντας για τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, ελπίζουμε η ενέργεια αυτή να συναντήσει μιμητές στην κοινωνία μας, καθώς οι ανάγκες των Ε.Ο. είναι διαρκείς.

Οι Εθελοντικές Ομάδες που ενισχύθηκαν είναι οι εξής:

▪️Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου

▪️Hellenic Rescue Commando of Preveza-Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας

▪️Εθελοντές Ιωνίας

▪️Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

▪️Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών

▪️Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα

▪️ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

▪️ΣΕΔΙΠ Δυτικής Αχαΐας

▪️Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου

▪️Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

▪️Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας

▪️Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.