Εθελοντές της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. στην Πυροσβεστική Ακαδημία στον εξομοιωτή Αστικών πυρκαγιών «FIRE DRAGON»

Η Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. ανακοινώνει με χαρά την ολοκλήρωση της πρώτης εκπαίδευσης συγκεκριμένου αριθμού μελών των Εθελοντικών της Οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στις 3, 4 & 10 Ιουνίου, στον εξομοιωτή Αστικών πυρκαγιών «FIRE DRAGON», στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κ. Κηφισιά.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς είναι η πρώτη φορά, που δίνεται η δυνατότητα σε μέλη Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας να εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα έτρεξε πιλοτικά με 7 Εθελοντικές Οργανώσεις της Αττικής που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση Αστικών πυρκαγιών και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει εφ εξής η δυνατότητα να συμμετέχουν σε αντίστοιχα μελλοντικά προγράμματα κι άλλες Εθελοντικές Οργανώσεις της επαρχίας με επιβεβαιωμένη συμμετοχή στις αστικές πυρκαγιές για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Αθηνών Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Νιάφα και τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Πατράκη για την θετική τους εισήγηση καθώς και το σύνολο των εκπαιδευτών, για την εξαιρετική και καθ’ όλα υποδειγματική μετάδοση γνώσεων, τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο πρακτικό επίπεδο.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η εκπαίδευση αυτή να αποτελέσει προάγγελο αντίστοιχων εκπαιδεύσεων στο εγγύς μέλλον.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Uncategorized