Άλλη μια αποστολή της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. αυτή τη φορά στην πληγείσα Μαγνησία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη αποστολή της Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. αυτή τη φορά στην πληγείσα Μαγνησία.

Για τρίτη φορά οι εθελοντικές μας ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους και μετέβησαν στον Βόλο που βίωσε μεγάλη καταστροφή από την πρόσφατη κακοκαιρία για να συνδράμουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής.

Με 8 οχήματα, 26 εθελοντές και τα απαραίτητα μέσα, όπως αντλίες ηλεκτρικές και βενζινοκίνητες αλλά και γεννήτριες, το βράδυ της Παρασκευής 29/09/2023 η αποστολή έφτασε στον Βόλο και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιούσε αντλήσεις υδάτων σε διάφορα σημεία.

Καίρια σημεία της πόλης, όπως υποσταθμοί της ΔΕΗ μπήκαν σε άμεση προτεραιότητα, καθώς η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης σε όλη την περιοχή, ήταν ένα φλέγον ζήτημα για την πόλη. Παράλληλα πραγματοποιούνταν αντλήσεις σε μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις της πόλης αλλά και σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αρωγός στην αποστολή, ήταν ο Δεσμός – Desmos, που μας στήριξε έμπρακτα με τη δωρεά αντλιών και άλλων μέσων διευκολύνοντας έτσι το έργο μας και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και τη φιλοξενία τόσο τη ΔΙ.ΠΥ. Μαγνησίας & την Π.Υ. Βόλου όσο και τον Δήμος Βόλου που κάλυψε την διαμονή και την τροφοδοσία των εθελοντών μας.

Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ

Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου

Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Seda Andros

ΣΠΠΕΚ Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου